Възрастна жена в Италия е влязла в болница заради сметката си

...
Възрастна жена в Италия е влязла в болница заради сметката си
Коментари Харесай

88-годишна италианка влезе в болница заради сгрешена сметка за вода на стойност над 15 хил. евро

Възрастна жена в Италия е влезнала в болница поради сметката си за вода, оповестява La Repubblica.

88-годишната Катерина Джовинацо от община Кампоросо е получила сметка за 15 339 евро за потребление на водоснабдяването от август до октомври.

Виждайки сумата, пенсионерката се почувствала зле, защото съгласно нейните калкулации трябвало да заплати единствено 55 евро. Освен това половината от сумата, поискана от сдружението, е непосредствено изтеглена от дебитната карта на старата жена на 4 декември. Жената била приета в болница и настанена в интензивно поделение.

Историята беше разказана на локалните вестници от синовете ѝ. Те се тормозят за живота на майка си и са разочаровани от неразбираемата неточност.

Банката, на която Катерина е клиент, е възстановила изтеглената сума от 7669 евро и е блокирала заплащането на втората вноска.

От сдружението, отговарящо за ВиК системата, са отчели неверно ползване от 4182 кубика вода, а в предходните месеци дамата употребила едвам по няколко кубика.

„ Във връзка със случая на Джовинацо Катерина ви осведомяваме, че неотложно започнахме нужните инспекции и се свързахме със фамилията на дамата, като им потвърдихме, че фактурата от над 15 000 евро е погрешна, защото е изчислена на въз основа на фотография - погрешно отчитане. Реалната консумация е за 55 евро “, показват от компанията и прецизират, че сметката е била анулирана, написа bTV.

Семейството на старата жена към момента не може да разбере по какъв начин е допустимо сходна неточност да бъде пропусната както от ВиК компанията, изпратила фактурата, по този начин и от банката, която превела парите от сметката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР